Pages

July 1, 2012

Filled Under:

Σκοπιανή αντιπροσωπεία ζητά από την ΕΕ την παρακολούθηση της Ελλάδας


Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της πΓΔΜ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αλεξαντάρ Νικολόσκι, κάλεσε χθες, Παρασκευή, σε συνεδρίαση της ολομέλειας στο Στρασβούργο την έναρξη  διαλόγου σχετικά με την παρακολούθηση της Ελλάδας ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

"Θα έπρεπε οι χώρες, οι οποίες δεν υπόκεινται σε διαδικασία ελέγχου, να επιδεικνύουν λιγότερο σεβασμό στα καθορισμένα πρότυπα;", ρώτησε ο Νικολόσκι.

Έθεσε μάλιστα το θέμα της ανύπαρκτης "μακεδονικής" μειονότητας, (όχι τυχαία έπειτα από τον διορισμό Σκοπιανής αντιπροσώπου στην "Αιγαιακή Μακεδονία") λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν δείχνει σεβασμό στις μειονότητες, στερώντας τους το δικαίωμα να θρέψουν τη  γλώσσα τους, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους.

"Η έκθεση του 2011, του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Thomas Hammarberg, αναφέρει σαφώς ότι 'η Αλβανική, Τουρκική και Μακεδονική μειονότητα' στην Ελλάδα δεν μπορούν να εξελιχθούν, καθώς η χώρα δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους." Ο Νικολόσκι ωστόσο, παρέληψε βολικά να αναφέρει τις αλλεπάλληλες εκδόσεις βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων, αλλά και τους συλλόγους των παραπάνω "μειονοτήτων", οι οποίες δρουν ανεξέλεγκτα μέσω των εγκάθετων πρακτόρων τους στη χώρα μας, γεγονότα τα οποία παραλήφθηκαν και από την αναφερόμενη έκθεση.

"Η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται με το ΣτΕ (Συμβούλιο της Ευρώπης) και τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" είπε ο Νικολόσκι.

Η αντίστοιχη επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου (PACE - Parliamentary Assembly of the Council of Europe) έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για την έναρξη μιας διαδικασίας παρακολούθησης της Ελλάδας, αν ζητηθεί από την πλειοψηφία των μελών της.

macedoniahellenicland
The articles posted on HellasFrappe are for entertainment and education purposes only. The views expressed here are solely those of the contributing author and do not necessarily reflect the views of HellasFrappe. Our blog believes in free speech and does not warrant the content on this site. You use the information at your own risk.